woensdag 22 juni 2011

Karakters en hun persoonlijkheid

Het bedenken van karakters was voor mij erg lastig, dit omdat verhalen schrijven ook een nieuw onderdeel was voor mij. Ik heb toen voor mijzelf de hoofdpersoon bedacht en deze uitgeschreven qua persoonlijkheid.

Ik vond het belangrijk dat de kinderen zich kunnen identificeren met het karakter. Ik hoop dat er tijdens het spelen en lezen dat er een soort band ontstaat tussen de gebruiker en het karakter. Het is moeilijk te verwoorden maar het is net als tijdens een spannende film, dat je het zielig vind dat een bepaald persoon in die film dood gaat.

De hoofdpersoon moest niet te dapper zijn, en hij moest door iemand een zetje in zijn rug krijgen om bepaalde dingen te doen. Dingen die hij normaliter niet zou doen wanneer hij alleen was. Daarom heb ik er een tweede hoofdpersoon bij bedacht, de dappere maar kleine muis.

Deze zorgt ook voor een grappige noot omdat hij soms wat overmoedig is en niet nadenkt bij zijn acties. Door het gebruik van een lijst met verschillende sleutelwoorden kom je meer te weten over zijn persoonlijkheid, en kun je zo ook beter inschatten wat een karakter zou doen in bepaalde situaties.

Hieronder de visualisatie van deze twee karakters gepaard met de schets van de kapitein, de wat stoere maar toch gevoelige piraat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten